Manipulación fatal

Les busques del rellotge marcaven dos quarts de vuit i tres minuts, el soroll d’aquestes ressonaven a tota la sala, en silenci, un incòmode silenci. Portava cinc cafès a sobre i la meva paciència començava a esgotar-se notablement. De la mateixa manera ho feien les meves parpelles, que em demanaven a crits desconnectar. La tinta de la ploma ja deixava de funcionar el que significaven masses hores invertides i masses pàgines malgastades, però aquell cas s’havia convertit en un fet personal, necessitava resoldre’l, no volia sentir que havia malbaratat tant de temps en un cas, una altra vegada, no m’ho podia permetre. Em vaig descordar la corbata, vaig bufar, la vaig mirar directament als ulls i mentre les meves ungles marcaven el compàs de les busques sobre la taula li vaig llençar la pregunta.
Els seus ulls eren rodejats per una ombra fosca, que em conduïen a deduir que havia passat més de vint-i-quatre hores sense dormir a causa dels continus sacsejos que devia haver estat patint aquells últims dies. Mostrava desassossec i neguit, les seves ungles rossegades i sanguejades revelaven indicis d’ansietat, però sobretot d’amoïnament. L’entenia, realment ho feia.
- Vivia al carrer de davant. Sempre ens saludava quan anàvem a portar els nens a l’escola, inclús s’havia ofert a portar-los, de fet ho havia arribat a fer quan la meva mare va emmalaltir greument. De tant en tant, ens ajudava amb el jardí sense demanar res a canvi. – va disposar a tapar-se la cara, senyalant que estava a punt d’ensorrar-se sobre el seu record. Va intentar eixugar-se unes llàgrimes que no havien caigut, se sentia seca atès que ja havia passat les nits en vetlla enraonant el que havia viscut i abocant tot el que tenia al seu profund interior.
- Ja feia dies que no sortia. Era com si hagués desaparegut del mapa. No enteníem perquè, sempre s’havia mostrat tant amable amb els nostres fills i la resta de veïns que tots estàvem desesperats per saber que li havia passat. Quan marxava de vacances avisava i deixava les finestres tancades excepte la de dreta, allà tenia dos peixos i no volia deixar-los mai a la completa foscor. Aquesta vegada, en canvi, les va tancar absolutament, per un motiu que desconeixem.- va tossir per aclarir-se la veu que cada vegada es trencava més deixant veure la incertesa del que estava explicant.
- Però no va ser fins el moment que vam començar a sentir crits que ens vam inquietar realment. Els crits eren d’una noia. El primer dia no vam fer res al respecte, però cada vegada eren més constants i intensos. Ningú volia trucar a la policia perquè era tan bon noi, que tot devia tenir una explicació coherent. La noia semblava patir. Vaig sentir la necessitat d’apropar-m’hi per esbrinar i més que res per ajudar aquella jove que semblava indefensa. Els seus crits desesperats em turmentaven totes les nits i va ser quan el meu cap va esclatar i es va qüestionar si realment coneixíem aquell home que vivia enfront nostre.
Un matí, les finestres estaven obertes, deixant al descobert tot l’interior de la seva casa. Havia pintat les parets. M’hi vaig fixar especialment. Aquell dia tornava de la feina més d’hora i m’hi vaig apropar cautelosament. Em vaig esverar quan vaig veure aquella noia a la finestra. Per fi li posava cara a aquells crits. Es va adonar que jo hi era i mirant-me directament als ulls, amb pànic, em va xiuxiuejar: ajuda.
La vaig ignorar, em vaig bloquejar, no hi podia fer res. Jo era la menys indicada per fer res. Em sentia en deute amb ell pel que havia fet quan la meva mare estava hospitalitzada i jo no podia fallar-lo. – finalment es va trencar. No se sentia capaç de mirar-me, no ho havia fet en tota la seva declaració, no obstant, va ser diferent. En ella vaig sentir penediment i culpabilitat.
- Senyora Stevenson, aquesta noia es deia Johanna i ha mort en mans de la seva parella, el seu veí. Un complet psicòpata caracteritzat per la gran manipulació cap a vostè i als seus veïns. Em temo però Yudith Stevenson que queda detinguda per encobriment.
  • Visites: 217

ESCOLA D'ESCRIPTURA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

EDITORIAL GALAXIA

AEELG

METODE

RESIDENCIA D'INVESTIGADORS

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

AELC

IDATZEN

EL HUYAR

EUSKAL ETXEA

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA