El món futur

La sirena sona i desperta a tota la població. Un altre problema amb els productes químics, pensa l’AMt4512. Ara haurem de tancar les finestres i posar-nos les mascaretes fins que això acabi. Odia les mascaretes. En teoria serveixen per ajudar-te a respirar, t’envia aire pur als pulmons i tot això que diuen els labtorians, però això no fa que deixi d’odiar-les.
L’AMt4512 viu en una Agrupació. Les Agrupacions estan situades per tot el territori que ocupen els humans. No n’hi ha moltes, o almenys no tantes com abans. Es calculen que unes 800, o així. Cada Agrupació és independent. Els habitants de les Agrupacions han de portar mascaretes constantment, per culpa de tota la “porqueria” que porta l’aire, seria un suïcidi no portar-ne. Cada habitant té un codi, ja no es fan servir els noms, com es feia abans, ja que era més difícil controlar la població. Hi poden haver noms repetits, però no codis.
I aquest és el trist món en el que visc, pensa l’AMt4512 cada cop que sona una sirena. Els humans que es pensaven que el futur seria tot comoditat, no sabien com d’equivocats estaven. Dos factors van impedir el somni d’aquestes ments innocents. La cobdícia humana, que volent guanyar diners va deixar podrir el planeta que habitava i la Revolució Natural, que ara fa uns cinc segles va aconseguir esborrar tots els codis informàtics i deixar a quasi tots els cervells a zero, fet que va impedir seguir avançant la tecnologia i poder evitar la destrucció del planeta que coneixien com a Terra. Ara, popularment, es coneix com l'Abocador.
Van deixar a la humanitat sense saber com avançar i amb un munt de fàbriques i centrals nuclears a les seves mans. Però el pitjor de tot, sense saber el risc que corrien explotant-les. Només podia acabar en desastre.
Entremig d’aquell caos, unes quantes persones es van alçar per posar ordre, es van nomenar labtorians, líders de la humanitat i van fundar les Agrupacions. Al principi, els seus ideals i objectius eren nobles, però inevitablement, amb el pas dels anys es van anar corrompent i van acabar sent igual d’ambiciosos que els seus avantpassats.
L’AMt4512, però, no vol presenciar la destrucció del seu planeta. Podrit, horrible, contaminat, mort, sí, però, al cap i a la fi, el seu planeta.
Es posa la mascareta i fent cas omís de les sirenes que l’adverteixen que és mortal sortir a l’exterior, ella ho fa. Havia fet uns canvis a la seva mascareta fent que fos més resistent. Es dirigeix a la biblioteca ràpidament. Tot i tenir aquella mascareta millorada, seguia sent perillós estar exposada molta estona als gasos. No hi ha ningú al carrer, tothom és a casa a les sales d’emergència, esperant que l'alarma que anuncia que poden tornar a la vida normal soni. Estupideses, pensa l’AMt4512, en aquell lloc no es pot fer vida normal. Les alarmes sonen uns tres o quatre cops al dia i la immobilització dura una hora, hora i mitja.
Arriba a la biblioteca sense haver vist ni una ànima. Se n’alegra, ja que li hauria fet por trobar-se algú en aquells carrers estrets i bruts de l’Agrupació. La biblioteca és un edifici mig abandonat als límits de l’Agrupació. Els habitants d’aquesta ja tenen prou feina treballant per mantenir les seves miserables vides per poder-se permetre gastar temps amb la lectura. L’AMt4512 no és una excepció, però ella troba el temps com pot, per exemple, en les emergències com aquella.
Per la biblioteca, però, val la pena arriscar-se, pensa l’AMt4512. En ella hi ha milers de volums de tots els temes diferents. Els seus llibres preferits, però, són els de ciència. Es troben a la part alta de la biblioteca, la part més deplorable, ja que no té sostre. Per culpa d’això, moltes obres estan en molt mal estat, però a ella no l’importa. Reescriu els fragments complexos per entendre’ls millor i els que li interessen per tenir-los i poder llegir-los a les llargues hores de feina a les fàbriques. Ha après a tractar com a Déus a l’Albert Einstein, Galileu Galilei o a Marie Curie. Venera totes les branques de la ciència, fins i tot la de ciència-ficció, on predominava Isaac Asimov.
Però a part de llibres, a la biblioteca hi té un altre tresor. Un invent que canviaria tots els seus problemes, ja que tot aquell desastre de món es podria haver evitat. Un invent que havia construït gràcies a l’ajuda de Newton, Leibniz i altres grans científics. I amb l’ajuda d’algunes de les pel·lícules de Robert Zemeckis. Ara el tenia quasi acabat, només faltava afegir-hi les peces que havia robat de la fàbrica aquell matí.
Faria arribar un missatge als seus avantpassats a partir de la quarta dimensió, el temps.
  • Visites: 286

ESCOLA D'ESCRIPTURA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

EDITORIAL GALAXIA

AEELG

METODE

RESIDENCIA D'INVESTIGADORS

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

AELC

IDATZEN

EL HUYAR

EUSKAL ETXEA

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA