FAQ

Qué ès Inspiraciència?

Un concurs de relats d’inspiració científica. Els relats seran narracions de fins a 800 paraules. El tema i el format són lliures, però la ciència hi ha de ser present, ja sigui com a argument principal o secundari.

Qui pot participar?

El concurs està obert qualsevol persona, a partir de 12 anys, que vulgui presentar un relat original inspirat en una temàtica científica.

Quantes categories existeixen?

Hi ha dues categories: adult (a partir de 18 anys) i jove (entre 12 i 17 anys). La data de naixement servirà per a assignar la categoria en la qual es participa, prenent com a referència l’edat en data de tancament de termini.

Com participar?

Abans de res, has registrar-te omplint el formulari que trobaràs a l’apartat “Participa”. Amb el nom d’usuari i contrassnya podràs accedir a teu compte d’Inspiraciència. Després, ja podràs escriure, editar i publicar els teus relats. I, més endavant, participar en la votació popular.

Què és el pseudònim?

El pseudònim és el nom amb el qual signaràs els teus relats.

Quines modalitats existeixen?

El concurs té una única modalitat competitiva: relat curt (fins a 800 paraules).

En quina llengua s’han d’escriure els relats?

Los relatos pueden estar escritos en catalán, en castellano, en gallego o en euskera.

Què s’ha de fer per a publicar un relat?

Has d’iniciar sessió a www.inspiraciencia.es amb el teu nom d’usuari i contrassenya. Després, pots editar el text a l’espai habilitat. Tots els relats han d’incloure un títol i un text per a ser admesos a concurs. Quan tinguis la versió definitiva, prem el botó “Publicar”.

No veig el meu relat publicat, què pot haver passat?

Els relats abans de sortir publicats han de passar per un sistema de doble moderació. Això vol dir que el relat pot trigar diversos dies a sortir publicat al web. Si després de quinze dies el relat encara no ha sortit publicat, contacta amb nosaltres a través d’Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Fins quan hi ha temps per a publicar els relats?

La data límit per a publicar els relats és el 17 de maig de 2017.

Quants relats pot presentar cada participant?

Cada participant pot presentar un màxim de quatre relats, sempre que aquests estiguin escrits en llengües diferents (català, castellào, gallec i eusquera). És a dir, un participant podria presentar dos relats, un en castellà i un altre en gallec; però no podria presentar dos relats en català.

Puc presentar un relat en llengües diferents?

No. Els relats d’un mateix participant han de ser tots originals.

Com s’escolliran els relats guanyadors?

La comissió organizadora farà una primera selecció de relats mitjançant un sistema de doble moderació, que passarà després al jurat i se sometrà a la votació popular. El premi institucional es decidirà per deliberació del jurat. El premi del públic es decidirà per votació en línia, en la qual podrà participar qualsevol persona que prèviament s’hagi registrat. 

Què puc guanyar?

El concurs preveu un premi institucional, per a cada categoria i llengua, i un premi del públic. Tant els premis institucionals com del públic podran ser dispositius electrònics, llibres o revistes de divulgació, cursos d’escriptura o similars. Veure l’apartat Premis.

Si he guanyat en una edició, em puc tornar a presentar?

Els guanyadors d’una edició per a una categoria i llengua, no podran presentar-se per a la mateixa categoria i llengua en les dues següents edicions. Això vol dir que si una persona va guanyar el millor relat en català, categoria adult, en la següent edició no podria concursar en aquesta llengua però, en canvi, ho podrá fer en gallec, castellà i eusquera.