No és com pensava


Tot va començar quan tenia 13 anys, al meu avi li van detectar alzheimer, l’alzheimer és una malaltia que fa que t'oblidis de tot el que has viscut, i passat un temps et morts.
El meu avi va morir 5 anys després del diagnòstic. Aquest fet em va afectar molt i ho vaig trobar tant injust, així que, vaig decidir estudiar la carrera de Química, ja que, en aquell moment estava cursant el batxillerat científic, i un cop acabés la carrera intentaria entrar en algún laboratori per intentar trobar una cura aquesta malaltia, i així poder ajudar a gent que ho estigués passant malament per aquest tema.
Bé us he explicat tot això i encara no m’he presentat! Em dic Marina tinc 30 anys, actualment, i si, vaig aconseguir fer el meu somni realitat, treballar en un laboratori professional, concretament al de Barcelona, la meva ciutat, però tot no va sortir també com esperava.
Al acabar la carrera vaig fer unes pràctiques al laboratori que us he anomenat abans, i els hi va agradar tant la meva actitud que em van oferir un contracte, vaig acceptar sense pensar-ho dos cops. Al dia següent vaig parlar amb el meu cap i li vaig explicar tot el que volia intentar aconseguir, per si no us queda clar, parlo de la cura per l’alzheimer, al meu cap li va semblar molt bona idea, així que al dia següent em va donar els recursos per començar a investigar, també em va posar un ajudant, el Marc.
Vaig estar uns mesos preguntant, investigant,... Fins que vaig trobar un àcid que fa que no perdis la memòria, ja que, afecta a la part frontal que es on estan els records.
Li vaig comentar al meu cap, com és normal, i em va dir que li donés una còpia de tot el que tenia, documents, gràfics,..
La semana següent va ser molt estranya, vaig començar a notar que el meu cap estava més atent i un o dos cops el vaig enxampar mentre mirava en el meu despatx.
Vaig decidir preguntar-li que passava, però ell em va contestar amb una simple excusa, i no gaire més, ja que, no era un home molt xerraire i més amb temes de feina.
Jo, mai m’havia preguntat per les altres coses que feien al laboratori, jo i el Marc estàvem concentrats en la nostra investigació que semblava que començava anar per molt bon camí.
Abans de continuar he de dir que en el laboratori hi havia sales on no podia accedir un treballador normal, tenien un codi que ningú sabia, i en aquelles sales feien coses bastant secretes i importants.
Ara que ja sabeu això, continuo explicant. Al cap d‘uns dies de pensar-ho vaig decidir seguir al meu cap, ja que, va canviar d’actitud cara a mi, s’interesava molt per l’àcid que vaig descobrir, a totes hores em deia que trobés més i sempre em controlava. Així que vaig pensar que alguna cosa anava malament.
El vaig començar a seguir després de que em demanés àcid, i vaig veure que entrava en una sala, a la qual només es podia accedir amb un codi, 34682. Vaig memoritzar el codi i vaig esperar uns instants per entrar. Al entrar vaig veure una sala plena de rates, i en el fons de tot de la fosca sala vaig veure al meu cap alimentant una rata amb l’àcid! La rata després d’ingerir la substància va començar a tremolar i va crèixer i crèixer….. Es va tornar boja, volia mossegar-ho tot, sort que estava tancada en una espècie de caixa que només tenia un forat per on passar l’àcid.
Vaig tornar enrere amb cautela i li vaig explicar al Marc. Aquest em va dir que tornés anar però amb una càmera per agafar proves i denunciar-ho i que ell vigilaria perquè no m’enxampessin. Així ho vaig fer, un cop feta la “missió” vaig passar-li totes les fotos al Marc, que es va ocupar de portar-les a la policia i als medis de comunicació. Per el que vaig poder escoltar, volien fer una guerra i utilitzar això com una arma, perquè el àcid reacciona diferent amb els animals que amb les persones.

Al cap d’uns dies tot això va sortir a la llum i van tancar el laboratori. Jo, encara treballo amb l’àcid en un altre lloc molt millor, i continuo intentant trobar la cura per aquesta malaltia.


  • Hits: 272

ESCOLA D'ESCRIPTURA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

EDITORIAL GALAXIA

AEELG

METODE

RESIDENCIA D'INVESTIGADORS

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

AELC

IDATZEN

EL HUYAR

EUSKAL ETXEA

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA