LEUCÒCIT I BACTERI

Aquell matí, la Julieta es sentia aixafada, sense forces. La setmana havia estat intensa. Els exàmens, el treball, la discussió amb el xicot. Potser tot plegat era massa per a aquell esperit fràgil i sensible. Es posà la mà al front i el notà calent. Un calfred li recorregué el cos. S’estirà al llit i es quedà adormida. I és que el bacteri núm.1 havia entrat al cos de la Julieta en un cop d’aire. A l'interior, el sistema immunitari havia rebut l’alerta de que algun microorganisme patogen havia invadit el territori corpori de la jove. L’exèrcit de glòbuls blancs es mobilitzà i activà el llenguatge molecular amb les plaquetes per posar en marxa la resposta defensiva del cos de la Julieta. L’esquadró de leucòcits de la brigada 567 de fagòcits, divisió 63, romania a la medul·la òssia esperant l’ordre d’atac, a punt per desplaçar-se amb els tancs de torrents sanguinis fins a la zona d’infecció. Els primers en sortir van ser els neutròfils dirigits pel capità de la brigada. Calia que donessin el mandat d’iniciar la inflamació. Tenien la missió de localitzar i neutralitzar el bacteri enemic. Era necessari enviar substàncies per avisar els capil·lars de la part inflamada i retardar així la propagació de l’enemic. La batalla era cruenta. Un batalló especialitzat, els limfòcits T citotòxics, va ser cridat a files per tal de reconèixer i destruir el microorganisme invasor. Les bases assentades als ganglis limfàtics esperaven l'ordre d'atac.
L’enemic era dur d’abatre i es necessità el reforç d’un batalló de monòcits. El bacteri no tardaria gaire en multiplicar-se provocant la temuda infecció.
Els neutròfils estaven per tota la xarxa vascular adherits a les parets dels vasos en els que s’ha havia activat una primera sospita d’agressió. I va ser llavors quan el neutròfil núm.13 el va veure. El tenia al davant i notà una sensació estranya. El bacteri va sentir el mateix. No el podia deixar de mirar. Va ser així com entre ells dos, el neutròfil 13 i el bacteri 1, enemics per força, va néixer el sentiment de l'amor. Tot va succeir tan de pressa que ni ells mateixos sabien què els estava passant. No disposaven de temps. El neutròfil 13 només el volia protegir i fer que s'entregués però sabia que era un bacteri patogen i el seu deure era el que era. Durant una petita treva el neutròfil li digué al bacteri que marxés però ja era massa tard. Les tropes bacterianes havien arribat i s’estaven dispersant per atacar.
A l'exterior, la Julieta patia els estralls de la malaltia. La febre era alta i els metges estaven amoïnats. El Romeu, el seu xicot, no la deixava ni un instant. No podia treure’s del cap l'absurda discussió que van tenir fa uns dies. I ara, pregava perquè aquell episodi acabés aviat i la Julieta tornès a ser la noia eixerida i alegre de sempre.
L'exercit bacterià disparava toxines i enzims a mansalva enfrontant-se a bacteris sans i entrant en teixits estèrils buscant el bloqueig de les defenses de l'organisme.
Tot ajut era benvingut. Per això també es mobilitzaren tropes anticossos. La batalla ja durava tres dies. Els avisos enviats a l’exterior per sol·licitar reforços va arribar en forma d'antibiòtic.
A la fi, l'exercit de bacteris estava patint moltes baixes i la seva derrota era imminent.
Atrinxerats a la melsa, el neutròfil núm.13, desesperat, li proposà al bacteri 1 arribar a una mena de treva i aconseguir l'equilibri entre els dos bàndols consistent en una infecció crònica. Potser encara hi havia una sortida però quan el bacteri 1 es disposava a parlar amb el seu comandant per intentar d'arribar a un acord, en un atac frontal, un tret bactericida d'ampli espectre el ferí de mort. En adonar-se, el neutròfil 13 el portà a un lloc segur per intentar revifar-lo. El rodejà amb el pseudòpode mentre ell exhalava l'últim sospir. Sentí un dolor impensable.
El neutròfil 13 va ser reduït i arrestat. La notícia va fluir per tot el corrent sanguini. Va patir el rebuig dels seus companys del sistema, incapaços de perdonar i entendre aquella deslleialtat. Ell es devia al seu cos, al que havia de defensar per damunt de tot. Va ser arrestat i jutjat pel Tribunal Superior Immunitari amb els càrrecs d'ajut a l'enemic i alta traïció. Va ser condemnat.
Per als amants de l'exterior, el Romeu i la Julieta, la cosa era ben diferent. La noia ja no tenia febre, el color rosat havia tornat a les seves galtes i el malestar i la debilitat ja havien fugit. El Romeu l'abraçà amb força, feliç, alhora que a dins, el neutròfil 13 plorava l'absència del bacteri 1.
  • Hits: 211

ESCOLA D'ESCRIPTURA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

EDITORIAL GALAXIA

AEELG

METODE

RESIDENCIA D'INVESTIGADORS

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

AELC

IDATZEN

EL HUYAR

EUSKAL ETXEA

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA