Les aventures de Min

Hi havia una vegada un bacteri que es deia Min i vivia en una gota d’aigua gran i cristal•lina en les salines de Calp. Min era un bacil i pareixia un “gusanito” de llepolies.

Un dia d’hivern, que feia calor, s’enlairà amb la gota en que vivia i altres gotes d’aigua, cap al cel. En uns quants dies arribaren unes altres gotes i formaren un núvol molt, molt gran. Dos dies després un fort vent va arrossegar el núvol fins anar a parar al interior de la Marina Alta. Min va arribar a unes muntanyes properes al poble de Castell de Castell, en la província d’Alacant, on feia molt de fred. De sobte va començar a nevar i Min va caure al terra amb un floc de neu. Passades unes hores Min es va despertar i va sentir veus humanes. Se’n va adonar que allà a prop hi havia una família de pare, mare, fill, filla i un gosset xicotet. Els xiquets i el gos estaven jugant: els xiquets fent un ninot de neu i el gos furgant i a vegades ensopegant-se amb el ninot de neu dels xiquets. De cop i volta Min es va espantar al veure davant d’ell una cara gegant i peluda. Era el gos de la família, que amb l’olfacte havia descobert a Min. El bacteri va tindre una agradable sorpresa quan el gos va començar a jugar amb ell i molt al contrari del que Min pensava, el gos no volia ni menjar-se’l, ni fer-li mal, només volia jugar amb ell i fer-se amic. Aleshores va sentir que el gos va dir:
- Tu qui eres?
- Sóc un bacteri, em dic Min. I tu qui eres?
- Jo sóc un gos i em dic Chandy. D’on vens?
- Vinc de Calp, un poble de la costa alacantina del Mediterrani. Quina raça de gos eres?
- Sóc un caniche. Com has vingut fins ací?
- He vingut volant des de les salines de Calp.
D’aquesta manera Chandy i Min es van fer amics per sempre.
L’endemà la neu en que estava Min es va desfer i va arribar, amb la gota d’aigua on vivia i les altres gotes d’aigua, al riu Gorgos. Passades unes hores, després de navegar pel riu, es va quedar parat al costat d'un canyar on hi havia una granota.
- Com et dius? – va preguntar Min.
- Em dic Croqui. I tu?
- Jo sóc Min. Quin animal ets?
- Sóc una granota. Tu quin animal eres?
- Jo sóc un bacteri.
I d’aquesta forma Croqui i Min també es van fer amics per sempre.
En uns minuts va passar per baix d’un pont, va sentir veus i va pensar que devia estar prop del “rastro” de Xaló.
L’aigua del riu anava arrossegant al bacteri fins que va arribar a una zona amb penya-segats i coves, coneguda com les Coves Roges de Gata. Era per la vesprada i va veure una xiqueta i un xiquet que estaven jugant allí, tirant pedres al riu i esguitant-se amb unes canyes un a l’altre. S’ho estaven passant d’allò més bé, quan de sobte s’adonaren que damunt d’una roca hi havia un ésser viu desconegut per a ells. La xiqueta i el xiquet es van apropar a Min i van veure que era molt menut, però es van quedar meravellats en adonar-se’n que s’estava movent. El xiquet li va preguntar:
- Qui eres?
- Sóc Min, un bacteri, concretament un bacil. I tu?
- Jo sóc Jeroni i esta és la meua germana, som un xiquet i una xiqueta humans. D’on vens?
- No sé molt bé d’on vinc, estic un poc perdut.
I en eixe precís moment una crescuda d’aigua va separar a Min dels seus nous amics i se’l va endur riu avall fins arribar a Xàbia, a la desembocadura del riu. Allí les ones el van espentar fins al port. Justament hi havia un vaixell turístic i Min es va agafar a la quilla. Passades dues hores el vaixell va eixir en direcció a Calp, vorejant la costa. El viatge es va fer molt llarg per a Min, tot i que el paisatge era preciós, però a la fi va arribar al port de Calp. Per sort per a Min dalt del vaixell anava un home que treballava en el manteniment de les salines. Sense pensar-ho molt va entrar dins del poal que portava i amb alegria va veure que anava directe a les salines. Així Min es va retrobar amb la seua família.

Finalment Min va contar a tots les seues aventures i va dir que estava molt il•lusionat en fer un altre viatge i viure noves aventures.
  • Visites: 73

ESCOLA D'ESCRIPTURA

EUSKAL ETXEA

AEELG

EDITORIAL GALAXIA

METODE

INVESTIGACIÓN Y CIENCIA

EL HUYAR

AELC

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA

ESCUELA DE ESCRITORES

ESCUELA DE ESCRITORES

IDATZEN