FAQ

Preguntes freqüents
Qué ès Inspiraciència?
Un concurs de relats d’inspiració científica. Les narracions són curtes, de fins a 800 paraules. La temàtica és lliure, amb l’únic requisit que la ciència hi ha de ser present, sigui com a argument principal o secundari.
Qui hi pot participar?
El concurs està obert qualsevol persona, a partir de 12 anys, que vulgui presentar un relat original inspirat en una temàtica científica.
Quantes categories hi ha?
Hi ha dues categories: adult (a partir de 18 anys) i jove (entre 12 i 17 anys). La data de naixement serveix per a assignar la categoria, prenent com a referència l’edat que es té quan s’acaba el termini de presentació de relats.
Com hi puc participar?
En primer lloc, t’has registrar omplint el formulari que trobaràs a l’apartat Participa-hi. Amb el nom d’usuari i la contrassenya podràs accedir a teu compte d’Inspiraciència. Un cop fet això, ja pots escriure, editar i publicar els teus relats. I, més endavant, participar en la votació popular.
Què és el pseudònim?
El pseudònim és el nom amb el qual signaràs els teus relats.
Quines modalitats hi ha?
El concurs té una única modalitat competitiva: relat curt (fins a 800 paraules).
En quina llengua es poden escriure els relats?

Els relats es poden escriure en català, en castellà, en gallec i/o en eusquera.

Què he de fer per publicar un relat?
Has d’iniciar sessió a www.inspiraciencia.es amb el teu nom d’usuari i la contrassenya. Després, editar el text a l’espai habilitat. Tots els relats han d’incloure un títol i un text per a ser admesos a concurs. Quan tinguis la versió definitiva, prem el botó “Publicar”.
No veig el meu relat publicat, què pot haver passat?

Els relats abans de sortir publicats han de passar per un sistema de doble moderació. Això vol dir que el relat pot trigar uns dies a sortir publicat al web. Si al cap de quinze dies el relat encara no s'ha publicat, contacta amb nosaltres a través d’Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Quants relats puc presentar?
Cada participant pot presentar com a màxim quatre relats, sempre que aquests estiguin escrits en llengües diferents (català, castellà, gallec i eusquera). És a dir, un participant pot presentar dos relats, un en castellà i un altre en gallec; però no pot presentar dos relats en català.
Puc presentar un mateix relat en llengües diferents?

No. Cada relat d’un mateix participant ha de ser diferent i original.

Com se seleccionen les obres guanyadores?
La comissió organizadora farà una primera selecció de relats mitjançant un sistema de doble moderació, que passarà després al jurat i se sometrà a la votació popular. El premi institucional es decidirà per deliberació del jurat. El premi del públic es decidirà per votació en línia, a la qual hi podrà participar qualsevol persona que prèviament s’hagi registrat.
Quins criteris se segueixen per triar les obres?
A l’hora de valorar els relats es té en compte l’adequació a la temàtica del concurs, la qualitat literària, l'originalitat en el plantejament, l’estructura i la coherència de la narració, com també l’estil, la creativitat i la imaginació.
Si he guanyat en una edició, em puc tornar a presentar?
Les persones que hagin guanyat en una edició per a una categoria i llengua, no poden presentar-se per a la mateixa categoria i llengua en les dues següents edicions. Això vol dir que si en la passada edició una persona va guanyar el millor relat en català de la categoria adult, a les dues següents edicions no hi podrà concursar amb relats en aquesta llengua; en canvi, els pot presentar en castellà, gallec i eusquera.
Què és el premi especial De ciències i de lletres?

És el premi al qual pot optar el professorat que participi amb els seus alumnes a Inspiraciència. S’atorgarà a la millor presentació del procés seguit per crear i seleccionar els relats a l’aula.

Qui pot optar al premi especial De ciències i de lletres?

El professorat que participi amb els seus alumnes a Inspiraciència. Com a requisit haurà d’haver presentat (l’alumne) com a mínim un relat en la categoria Jove del concurs.

En què consisteix el premi especial De ciències i de lletres?

En portar a l’aula l’experiència sobre el procés de creación d’un dels espectacles ideats per a la gala d’Inspiraciència, a partir dels relats guanyadors.

El professorat que animi a l’alumnat a presentar relats, pot optar a algun premi?

Sí. Com a novetat de la convocatoria actual, el professorat que promogui la participació de l’alumnat, amb com a mínim un relat a la categoria Jove, podrà optar al premi especial De cièncias i de lletres.

Si els relats dels meus alumnes no són premiats, puc aspirar a guanyar el premi especial De ciències i de lletres?

Sí. Aquest premi valora la qualitat del procés de creació i selecció de relats i el grau d’interdisciplinarietat i de motivació de l’alumnat, independentment de si els relats presentats pels alumnes són o no premiats.

Què és el premi d'Arqueologia?

Aquest premi s'atorgarà als millors relats de la temàtica d'Arqueologia (per cada categoria i llengua).

Qui pot optar al premi d'Arqueologia?

Poden optar a aquest premi tant els participants de la categoria Jove (fins als 17 anys, inclusivament), com els de la categoria Adult. Tan sols és necessari que, a l'hora de presentar el relat, es faci sota la temàtica d’“Arqueologia”.

En què consisteix el premi d'Arqueologia?
  • 1 Echo Dot
  • 1 lot de llibres de divulgació arqueològica del CSIC
  • Material promocional d'ArchaeologyHub CSIC

© 2022-2023 Inspiraciencia. Todos los derechos reservados. Los textos, ilustraciones, fotografías y documentos son propiedad de sus respectivos autores. Los relatos ganadores podrán ser publicados en medios físicos y digitales, siempre mencionando la autoría. Imágenes: Freepik, Unsplash