Skip to main content

Un poble blanc

Aquesta història comença al sud de la Terra, tan al sud com es pot viatjar. En un petit poble al bell mig del continent més austral del planeta, a l'Antàrtida. No només era la vila situada més al sud del planeta, sinó també la més neta, pura i blanca de tot el mon. Els seus carrers i cases eren de color blanc com la neu, els rius i llacs tenien l'aigua cristal·lina i els animals i plantes convivien en harmonia amb els habitants del poble. El rei del poble sempre s'havia preocupat per mantenir-lo net i protegir-lo de la brutícia dels humans, i tots els qui hi vivien, estaven orgullosos de viure en un lloc tan bonic, net i blanc.

Però un matí tot va canviar. Els habitants del poble es van despertar i amb gran sorpresa es van trobar que el seu poble blanc i net havia canviat. Els carrers i les cases estaven tacats de gris, l'aigua dels llacs i els rius s'havia enterbolit, i l'aire s'havia tornat fosc i entelat. Els habitants, després de veure el nou escenari van quedar molt preocupats.

Després de molt rumiar, el rei del poble va decidir enviar la seva filla, la princesa Anna, a investigar el misteri. L’Anna era una jove valenta i molt intel·ligent, i el seu pare estava segur que ella podria trobar la solució.

Van demanar ajuda, i una petita tripulació es va oferir a acompanyar a l'Anna en la emocionant aventura cap al Nord. Van preparar un vaixell de fusta i sense dubtar-ho, es van embarcar a l'expedició.

Van navegar dies i dies de mar en calma sense trobar res estrany, fins que un dia l’Anna va albirar de lluny una petita illa. Van decidir anar-hi, i començar allà la seva recerca.

Al endinsar-se a la illa es van horroritzar al descobrir que també estava contaminada. Les plantes i els animals estaven malalts i els rius i els llacs estaven enverinats. La brutícia no només havia arribat al seu poble, sinó que també afectava a altres àrees remotes... I si tot el planeta estava igual?

Es van tornar a llençar a la mar, i durant dies i dies, van seguir el rastre de la contaminació fins que van veure una segona illa, a la qual, des de l'oceà, ja van poder observar una gran massa de fum que sortia del mig de l'illa i que tacava el cel de gris. S'hi van acostar, van desembarcar i van córrer cap a l'origen del fum. Allà, esfereïts, van descobrir una immensa fàbrica de metall gris, tan immensa com tot el seu poble sencer. La fàbrica no només generava l'irrespirable fum negre, sinó que també deixava anar un raig d’un líquid verdós que anava a parar al llac. Ho havien descobert, això era la causa de la brutícia que havien vist al seu poble i a l'illa, i que potser embrutava el món sencer.

La princesa i la tripulació havien de fer alguna cosa! Van parlar amb els propietaris de la fàbrica i els van explicar els efectes que la seva contaminació estava tenint sobre altres llocs del planeta. Després de llargues hores de debat, els responsables van entendre la importància de reduir la seva contaminació i van començar a treballar en una solució per a fer-ho.

Feliços d'haver resolt el misteri, però preocupats per si a la resta del món podia haver més fabriques com aquella, la princesa Anna i la tripulació van tornar al poble. Van explicar als habitants el que havien descobert i van compartir la importància de protegir el planeta de la contaminació. Des d'aquell moment, el poble va dedicar tots els seus esforços a trobar totes i cada una de les fàbriques que contaminaven i embrutaven el planeta que tant s’estimaven.

Durant anys, aquell va ser el seu comès fins que finalment, totes les fàbriques del planeta van ser eliminades i substituïdes per formes de fabricació i producció respectuoses amb el medi, i els seus habitants.

Gràcies a l'Anna, el rei, i les vilatants del poble antàrtic, la vil·la va tornar a ser neta i blanca, i els seus habitants van viure feliços sabent que estaven ajudant a protegir el planeta. La princesa Anna, i la tripulació que la va acompanyar, van ser recordats per la seva valentia i intel·ligència, i la seva aventura va ser explicada a les generacions futures com un exemple de la importància de protegir el medi ambient.
  • Hits: 129