Skip to main content

Operació (des)coberta

[Inici de la comunicació]

Agent Potter, número d'identificació de la cèl·lula 040623. Moviments estranys detectats pels agents de vigilància encoberta. Alarmes de seguretat perimetral activades. Passo a reportar l’informe de seguiment.

Dia 1
Sentim trepitjades. Recorren el terreny. Remenen algunes pedres i revisen minuciosament la superfície. Recullen restes del terra. S'aturen a menjar. Pleguen. Se'n van.

Dia 4
Han tornat! Ara en són més. Estan molt equipats. Es distribueixen en grups. Quan han passat a prop nostre, hem sentit com si la superfície s'esquincés. Han començat a arrencar plantes. Després de moltes hores repetint aquest procés han marxat.

Dia 11
Fa una setmana que repeteixen el mateix procés: arriben, esquincen i se'n van. Són metòdics, no deixen ni un centímetre per revisar. Allà per on passen deixen la superfície sense vegetació, però no se la mengen. Quina conducta més estranya?

Dia 15
El patró ha canviat. Han començat a escalabornar el sòl. Empren una arma punxeguda que fa que les pedres i la terra saltin amb el seu xoc. Cadascuna de les seves envestides fa que tot al nostre voltant tremoli. Després desplacen la terra i l'amunteguen. Només hem vist aquest comportament als conills quan caven el cau. ¿Estaran preparant-ne un?

Dia 19
Han reduït l’ús de la seva arma. Ara avancen molt més lent i fan servir altres aparells per aixecar la terra. Sentim una vibració constant, menys intensa però permanent. També han començat a recollir restes que surten entre la terra. Les fiquen a les bosses i cada dia en acabar se les emporten. Què faran amb això?

Dia 26
Avui l’equip s’ha separat. Mentre uns continuen amb l'avenç lent, els altres han tornat a fer servir l'arma punxeguda, però han canviat de lloc. Ara són més a prop nostre.

Dia 37
Creiem que hem desvetllat la seva estratègia. Funcionen en cicles. Primer usen l'arma, després retiren terra lentament, després una part del grup es desplaça i torna a començar el cicle. No tots els seus membres desenvolupen les mateixes tasques i sembla que hi ha jerarquia en les seves interaccions socials.

Dia 38
Males notícies! Hem triangulat les dades amb el patró que hem detectat. Si el pronòstic és correcte en 2 setmanes podrien assolir el nostre punt d’observació.

Dia 43
La tensió augmenta. Sembla que la predicció es va complint. Valorem sol·licitar l'extracció, però això posaria en perill tot l'operatiu de vigilància. És important seguir amb l'operació. Com més prop estan, més esbrinem.
Portem jornades observant-los i seguim sense saber quina és la seva motivació i els objectius. No tenim una visió holística d'aquests éssers. Desconeixem què fan quan abandonen el lloc. Vénen durant 5 dies seguits, n'estan absents 2 i tornen a presenciar-se 5. És un bucle repetit. Hi ha informes previs d’altres agents que van reconèixer aquesta pauta i alguns etòlegs ho han interpretat com una pràctica ritual associada al culte d'una deïtat. Personalment, no sé què pensar-hi. No tenim proves que hagin desenvolupat un món simbòlic.

Dia 46
La seva proximitat ens permet sentir-los amb claredat. Hem començat el procés d'escoltes. És possible que aviat puguem determinar si els sons que emeten tenen categoria de llenguatge; fins i tot és possible que desencriptem alguns significats. Repeteixen sovint uns fonemes que semblen formar paraules recurrents: “e-s-t-r-a-t” i “c-e-r-v-e-s-a”.

Dia 52
No només tenen un sistema de parla, sinó que tenen escriptura! Han deixat unes bosses a prop. Hi col·loquen signes alfanumèrics que xifren la informació.
Tot el descobert fins ara propícia un canvi de paradigma. Hem de començar a considerar-los éssers intel·ligents!

Dia 54
Són damunt nostre! Tenim cobertura, però estem en risc imminent de ser localitzats. Sentim cada sacsejada produïda per l’arma punxeguda i no podem evitar estremir-nos davant del que és inexorable.

Dia 56
Ens han localitzat! Han retirat la terra que cobria als agents Bones i Arrow. Són meticulosos. Usen instruments fets amb crins de cavall i petits palets de fusta. Han fet el mateix amb mi. Estem exposats.
Tenim raons per pensar que érem l’objectiu d’aquests éssers. Tenen informació confidencial. Ja sabien que estàvem junts. S'han alegrat en trobar-nos i ens han anomenat “tomba”. Com saben que formem una cèl·lula conjunta de vigilància? Han dit que portem a aquesta localització prop de 5800 anys. Com saben el temps que estem operant? Ens han adjudicant noms, com si ens identifiquessin, i tenen protocols per a la nostra captura. A mi m'han anomenat “ceràmica” i diuen que tinc forma de “campana”. S’ha de valorar la possibilitat que hi hagi un talp o un informant a l'organització.
Ens traslladen per separat. Buscaré restablir el contacte. Per molt bones tècniques d'interrogatori que tinguin, no m'arrencaran ni una paraula. Si intenten treure'm informació, sé com despistar-los. En el pitjor dels casos, treballaré com a agent doble.

[Fi de la comunicació]
  • Hits: 153