Skip to main content

Els lladres de descobriments

Josep! Josep! Has acabat la màquina del temps, li vaig dir. Em va respondre que ahir a la nit va acabar de separar la matèria obscura de la matèria per poder viatjar en el temps amb un Ford Focus de fa 100 anys. I quin serà el següent viatge? Li vaig preguntar. Va explicar que havia programat el viatge a l'any 1655, així que sense pensar-hi va pujar al cotxe i va marcar com a destí Anglaterra.

Vam començar a accelerar, però va haver-hi un inconvenient, En Josep es va oblidar de ficar-se el cinturó i en frenar el cotxe per no cridar l'atenció en la nova època es va xocar contra el volant i es va quedar inconscient. Però vam arribar al nostre destí. Vaig passejar per uns pomers molt agradables, i la millor experiència va ser agafar una poma abans que li caigués a un senyor, m'ho va agrair molt i d'aquella manera vaig conèixer a l'Isaac. En tornar al cotxe, que estava amagat darrere uns arbustos, vaig moure en Josep i amb ell inconscient vam tornar al present.

Quan en Josep es va despertar em va preguntar si havia vist algú interessant, vaig respondre que l'únic que vaig veure va ser un tal Isaac. Ell sense aparent raó es va emocionar i va preguntar si havia vist alguna cosa relacionada amb una poma. Amb aquesta li vaig respondre mentre la mossegava. Ell em va mirar amb horror. No saps el que has fet! Ell és Isaac Newton el descobridor de la gravetat. Em va cridar. I si li tornem a explicar a tothom la gravetat amb una poma, explicant el valor de la força, 9,81 Josarcs, una combinació dels dos noms, ja no es diria Newton. El descobriment es va fer tan important i tan famós que es van poder tornar a construir Edificis grans i ascensors tenint en compte aquesta acceleració.
  • Hits: 91