Skip to main content

Un Misteri Apassionant

Eren les 6 del matí, en Roger estava emocionat, ja que d’aquí a poques hores coneixeria els seus nous companys de classe a l’escola de Cambridge.
La seva mare com sempre, li havia preparat el seu esmorzar preferit, Llet amb cereals.
Un cop esmorzat i vestit amb el seu uniforme escolar, es va posar les sabates i va anar a buscar al seu millor amic, en Jack, que donava la coincidència que vivia a 5 minuts de casa seva.
Ells dos com cada matí, es quedaven parlant davant de la porta de l’escola, ja que les classes començaven a partir de les 7.
Durant aquella estona, van aprofitar per explicar-se una mica el que havien fet durant les vacances.
Un cop van ser les 7, es va començar a sentir una gran massa de gent caminant pels passadissos, dirigint-se cap a la sala d’actes, ja que era el lloc on es donava la benvinguda al nou curs escolar.
Allà, el director en va introduir tot el funcionament i coneixements essencials per afrontar el curs.
Però un cop va realitzar el seu discurs, va dir un comentari que va sorprendre la majoria de la gent.
I és que resultava que un dels nous alumnes que arribaven era un tal Isaac Newton, que resultava ser un nen que segons el director era molt intel·ligent.
Un cop es van començar les classes, es podia veure que Isaac despuntava en qualsevol activitat relacionada amb la ciència.
Durant les hores de descans entre classes, en ser una persona tan discreta i que, per tant, no parlava quasi mai amb ningú, Roger i Jack es van acostar per presentar-se i intentar que anés amb ells dos. I finalment, després d’uns quants intents, vàrem aconseguir que ens fes cas. Isaac sempre, 10 minuts abans d’acabar el pati, se n’anava a una habitació que segons ell hi havia, els i havia dit que era com la seva sala de distracció.
Tot resultava bastant normal, fins que un dia per equivocació, Roger va entrar a l'habitació. Era una habitació que bàsicament, només hi havia material de laboratori per, d’alguna manera, experimentar.
Isaac, al veure que Roger havia entrat, li va dir que s’assegués perquè volia ensenyar-li una cosa que ell havia descobert.
Li va ensenyar que si agafaves un prisma de vidre i el posaves en contacte amb un raig de sol o de qualsevol llumí, es podia veure alguns dels colors que componen la llum.
En veure això, Roger es va quedar al·lucinant, i li va dir que l’anés a ensenyar als professors o algun físic professional, però Isaac va decidir no dir-li a ningú res del que havia fet i que, per tant, es mantingués en secret.
A l’haver vist aquest fantàstic descobriment, Roger va decidir dedicar-se a la física, ja que segons ell, era un món realment apassionant.
Anys després, l’any 1665, Newton va decidir exposar-ho i mostrar al món un dels seus grans i a la vegada apassionants descobriments que havia descobert.
  • Hits: 141