Skip to main content

LES FAMÍLIES DELS ANIMALS

En un món on tots els animals estan classificats per diferents famílies i en el qual sempre estan lluitant uns contra els altres hi va aparèixer un ésser que mai ningú havia vist, era alt, caminava en dos peus i tenia dits, era l'ésser humà que venia a caçar a tots els animals i vendre’ls per milions d’euros.

Quan el planeta es va crear després d’una gran explosió, primer es van crear els animals. Al principi tots estaven units i no hi havia desigualtats, però un dia, per un motiu desconegut, es van separar i van formar diferents tipus de famílies. Les famílies són: mamífers, ocells, rèptils, peixos i amfibis.

La primera enemistat va sorgir entre els ocells, els peixos i els amfibis perquè sempre els amfibis pensaven que quan els altres s'equivocaven i feien una cosa malament era intencionadament, els ocells es creien superiors perquè podien volar i els peixos es pensaven que eren els més importants perquè podien nadar.

Els mamífers i els rèptils després d'un temps també es van enemistar perquè als mamífers, els rèptils els hi semblaven repugnants pel tipus de pell que tenien, tan aspra i arrugada i també per la seva forma de ser. Al principi, tot i aquestes enemistats, encara es comunicaven perquè pensaven que només hi havia un lloc on podien viure i no tenien cap més remei. Això era perquè mai havien explorat l'exterior.

Un dia, en una discussió entre els amfibis i els ocells, tots ells es van començar a donar empentes fins que, un amfibi anomenat Amfi va sortir rodolant a una part que ells mai havien vist. Quan Amfi va dir que estava bé tots van anar a ajudar-lo encara que estaven enfadats entre ells, i van veure una cosa que no s'esperaven.

Era un món nou i molt bonic, estava ple de vegetació, amb el sol brillant i se sentia l’olor a aire fresc i el soroll de les onades del mar xocant amb l‘illa. Un món que si haguessin sabut que estava allí s'haurien separat molt abans. Quan van descobrir aquell espai van separar-se cada família, de fet havien triat un racó per viure i havien agafat els aliments que tenien cada un i se'ls va emportar. A vegades, però, es trobaven quan anaven a recollir més menjar. I, com sempre, continuaven discutint i competint. Així van passar molts anys, uns 10 aproximadament.

Fins que va arribar un dia, com tots els altres, en què va aparèixer un animal amb peus i mans sense pelatge, ni ungles, ni ales, el qual tampoc sabia nedar. Quan Amfi va veure aquella criatura va anar a avisar a tothom sense importar-li de quina família era. Els animals es van reunir en el lloc on vivien tots junts, ja que era el més indicat perquè estava protegit. Van parlar sobre la situació i van decidir deixar un moment apartades totes les diferències. calia que es posessin d’acord i, després de parlar molt, van decidir no deixar a l'estranya criatura quedar-se allí.

Però, com era d'esperar no es van posar d'acord amb la manera que volien enfrontar-se a la criatura dolenta i van començar a discutir com sempre. Quan es van tranquil·litzar cada família va trobar una idea diferent de molestar a l'ésser humà. Cadascú d’ells va intentar el seu pla i cada vegada l'humà els enxampava i els lligava al seu vaixell gegant. La idea de l'humà era portar tots aquells animals a casa seva i vendre'ls per milions d'euros. De camí a casa, va començar una gran tempesta i tot el mar es va començar a remoure tant que tot feia pensar que en qualsevol moment el vaixell es podria enfonsar. Els animals estaven molt nerviosos i volien marxar ja d'aquell horrible vaixell, i quan van veure la gran tempesta van decidir escapar-se.

Els més intel·ligents de cada família van decidir per on podien escapar i què podien fer mentre que els altres estaven intentant ajudar. Quan per fi havien decidit què fer van posar-se en funcionament. El pla era que els que tenien les ungles esmolades trenquessin les cordes i que els més ràpids anessin a agafar el control del navegador mentre que els més forts estaven lluitant contra l'humà. Quan ho van aconseguir van lligar l'humà al vaixell.

El pla havia sigut un èxit, però ara el problema era què farien amb l'humà. El més petit va parlar per primera vegada i va dir una cosa amb molta lògica. Va pensar en perquè no el portaven a casa i després se'n podien anar. La idea els hi va parèixer bé encara que podria ser arriscat, però igualment ho van fer. Quan van deixar a l'humà se'n van anar ràpidament per si algú els volia caçar i vendre.

Quan van arribar a la seva illa van parlar tranquil·lament i van decidir fer les paus, ja que encara que eren diferents al final tots eren animals i s'haurien de protegir uns als altres i no discutir. A partir d’ara cada vegada que alguna altra persona intentés separar-los o fer-los mal no podrien perquè estaven més units que mai i no ho permetrien.
  • Hits: 111